En un sistema educatiu inclusiu cada alumne és singular. JOSEP MARIA JARQUE

Escoles per la Igualtat i la Diversitat

QUÈ FEM

Escoles per la Igualtat i la Diversitat és un programa de formació, assessorament i acompanyament als centres públics i concertats, basat en la Mesura de Govern de l’Ajuntament de Barcelona de juliol de 2014, per a la implementació d’un programa de prevenció de les relacions abusives, la violència masclista, la discriminació racial, i la discriminació per diversitat funcional, sexual, de gènere, identitat, orientació sexual, etnicocultural i religiosa, adreçat a les comunitats educatives de centres públics i concertats d’infantil, primària i secundària de la ciutat de Barcelona.

El programa, de dos anys de durada, pivota sobre tres eixos (diversitat afectiva sexual i de gènere; diversitat d’origen, cultural i religiosa; diversitat funcional) per tal de potenciar unes actituds i uns comportaments en les relacions interpersonals que facin efectius els valors de la igualtat, l’equitat i el respecte en els infants i adolescents de 3 a 16 anys, en el seu entorn proper i les seves famílies.

Es treballa per tal d’evitar l’aparició, i fer-ne una identificació precoç, d’actituds i comportaments abusius, discriminatoris i/o xenòfobs en les relacions interpersonals, tot oferint, a les escoles i instituts, accions i recursos per treballar determinades temàtiques, dins els objectius i prioritats del seu Projecte Educatiu de Centre (PEC), del Programa de Convivència i del Pla de Direcció.

Presentació del programa

Fase 1. Continguts i metodologia

Fase 2. Desenvolupament

Recursos i eines

EXEMPLES

Un cop fet el registre, tindràs accés a tots aquests materials per veure’ls, descarregar-los i utilitzar-los en qualsevol dels centres que formen part del programa.

EXEMPLES

Activitats

Els continguts del Programa, per treballar amb infants i adolescents, es vehiculen a través d’una sèrie d’activitats de caràcter curricular a càrrec del professorat de cada centre. Registra’t per accedir a les activitats.

EXEMPLES

Recursos

Posem a disposició dels centres maletes pedagògiques, així com altres recursos i propostes pedagògiques d’interès.

EXEMPLES

Documents

Pots descarregar informació vinculada al Programa, el seu desenvolupament i els resultats obtinguts fins al moment. Registra’t per accedir a tota la documentació.

EXEMPLES

Entitats

A la prova pilot es va comptar amb les aportacions de diverses entitats de reconegut prestigi en els eixos del Programa.

UNEIX-TE AL PROGRAMA

Registra’t per accedir a les propostes educatives.

Registra’t!

Registra’t per accedir a les propostes educatives del programa Escoles per la Igualtat i la Diversitat. Omple el formulari i valorarem la teva sol·licitud.

ENTRAR